Зі Святом Купала!

 

«Іде Купало, несе немало, меди і жито, прирост, присип. Славим Купала, не спим до рана, не спи дівчино, косак — не спить!» (Мага Віра, 19-127)

21 червня, напередодні літнього сонцестояння ми розпочинаємо святкування Купала. Попереду – найкоротша в рокові ніч, чарівна ніч, коли «вогонь і вода — очищаючі святі сили життя – очищають людину від несмілости, вто­ми, боязні, лінивства, неохайности.» (МВ, 19-122)

 Дорогі побратими і посестри, рунтати і рунмами, славні внуки Дажбожі!

 Напередодні великого Свята КУПАЛА ОСІДУ РУНВіри вітає Вас, кожного рунвіста, кожного українця та українку, вітає тих, які ще не прийшли до Рідної Віри, але своїми помислами спрямовують свідомість до рідного богорозуміння, вітає з цим величним святом!

Крок за кроком наші духовні опікуни вдосконалюють свій духовний рівень. Бо Світ не стоїть на місці. Постійна зміна явищ і подій нетерпима до застою та одноманітності. Саме життя є бурхливою подією. Чи повільно річка тече, чи швидка течія, та час рухається в одному напрямку. Стара парадигма свідомості вмирає, бо несе за собою те, чого неможливо відтворити, неможливо повторити і пережити у минулому духовному просторі.

Ми,  рідновіри, – люди нового мислення. На нашу свідомість не мають впливу ворожі інформаційні засоби. Але ми не будуємо стіну від нового світу і створюємо своє духовне середовище з рідними культурними  цінностями, пов’язаними  з природно – біологічними ритмами, та уже в новому часі  і вимірі.

   Життя буяє. Природа, яка є джерелом усіх проявів Буття,  досягає свого апогею, наповнює наші серця благостю і любов’ю. Радують душу сади, поля, пташиний спів. Ми, рунвісти, в ритмі з Буттям, а значить і з Дажбогом, врочисто святкуємо Купало – свято, яке пережило багато тисячоліть. Бо поки світить Сонце і живе українська душа, ніхто і ніколи не зможе зруйнувати наш Світ. 

Хай буде так!

Слава Дажбогові!

Слава нашому Пророкові, Його Світлій Святості Леву Силенку!

Слава Україні!

Заступник Голови ОСІДУ РУНВіри рунтато Віхор Кошуба