З Великоднем Світла Дажбожого!

 

Дорогі побратими і посестри, славні внуки Дажбожі!

Наш Духовний Учитель, Його Світла Святість Лев Силенко, відкрив  світ нових знань, правдиву історію України-Руси, яку ховали від нас загарбники і всякого роду колонізатори. Ми є носіями цих знань. Нам прикро, що український народ не має до них доступу, а у значній мірі й не хоче знати більше, ніж подається в школах і університетах. Нам прикро, що значна частина українців із великим задоволенням приймає духовне рабство і падає на коліна перед чужими вівтарями.

В сьогоднішньому світі ведеться війна на фізичному і духовному рівнях. Системі потрібна енергія людей, і тому вона намагається  залучити до себе через релігійні, партійні та інші об’єднання якомога більше людських ресурсів. Бо саме енергія людей є найбільш цінною за будь-яких обставин. Але разом з тим і найбільш загрозливою. І коли свідомість мас міняється, то система намагається залишитися зі своїми цінностями, де заради збагачення готова до будь-якого невігластва.

Ми, рідновіри, маємо розуміти і орієнтуватися в кожній ситуації. Світ міняється, і зупинити цей процес неможливо, ну, хіба що загальмувати. Вселенський Розум нетерпимий до брехні, зради, гордині, невігластва, ненависті, агресії та інших злочинів. Вчитель закликає нас до вдосконалення. «Я показую шлях до Досконалости, шлях, ознаменований вірою в Дажбога.» (Мага Віра, 51-51)

Отже, перед Великоднем Світла Дажбожого кожен рідновір, а особливо духовні опікуни, мають перевірити себе. Чи піднялись ми у духовному просторі? Чи вдосконалились самі, щоб передати досвід громаді? Всі рунвістські громади ОСІДУ – це єдиний організм, одне тіло. Вся РУНВіра в Україні має стати такою. Ми прагнемо цього, бо в єдності наша сила.

Перемога Світла вселяє в нас впевненість в правдивості нашого Вчення і переконання в правильності вибраного нами шляху.

Хай цей Великий День дає нам наснагу до творчого злету і духовного просвітлення! 

Слава Дажбогу !

Заступник Голови Священної Ради ОСІДУ РУНВірпи рунтато Віхор Кошуба