З Днем Тата Оря! Зі святом весни!

Дорогі наші чоловіки, мужі, орії-орачі, славні нащадки Тата Оря!

«Санскритське слово «Ар» чи «Ор» значить «Орати», «Орач», «Орь». Уміти орати (знати таїну вирощування зерна) значить бути «кращою людиною», «нобелменом», «аристо­кра­том», — такі поняття про хлібороба були на початках історії ведійської (хліборобської) культури і цивілізації.

Наші предки (орії, оріяни чи арії), при­своївши коня, вола, винайшовши плуг, створивши колесо і віз, і навчивши дітей своїх орати поле і вирощувати зерно, створили віру, що вони орії світу (аристократи світу). З їхніх широких і щирих долонь хліб пішов у світ — в Індію, Месопотамію, Фінікію, до кочових монгольських і семітських племен. З їхніх уст пішла у світ «аристократична мова культури». (МВ 9-24)

Українці-русичі – потомки аристократів світу – тисячоліттями примножували досвід і працю мудрих пращурів. За безліч поколінь вилеліявши квітучий рай на Богом даній землі, оріяни радо і з відкритим серцем приймали чужинців до своєї господи. Та не всі зайди відповідали взаємною толерантністю. Хижим оком поглядали на багатства природи Оріяни-України. І доводилося русичам тримати меч біля рала.

І знову вкотре Ви, наші мужні орії, змушені ставати на захист своїх осель, родин, своєї рідної землі, своєї держави. З Вами правда і справедливість, з Вами Дажбог!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Вашого свята – Дня Тата Оря – Первородителя племен наших! Миру й злагоди Вам, щастя й радості, добра та достатку!

«Ідіть відважно і переможньо, Ви богатирі!

Дажбог охороняє і любить Вас!

Хоробрість – зброя Ваша, і тому Ви

завжди лишитеся неушкоджені».

 

 

З повагою та пошаною жіночий склад ОСІДУ РУНВіри