2 ТРАВНЯ. СВЯТО ВЕСНИ, ДЕНЬ ТАТА ОРЯ

2 ТРАВНЯ. СВЯТО ВЕСНИ, ДЕНЬ ТАТА ОРЯ – Первородителя племен наших.

 «Санскрит означає аристократична мова культури», — пише славний европейський філософ Алберт Швайцер у книзі «Індуська Мисль», виданій в 1957 році.

Санскритське слово «Ар» чи «Ор» значить «Орати», «Орач», «Орь». Уміти орати (знати таїну вирощування зерна) значить бути «кращою людиною», «нобелменом», «аристо­кра­том», — такі поняття про хлібороба були на початках історії ведійської (хліборобської) культури і цивілізації.

Наші предки (орії, оріяни чи арії), при­своївши коня, вола, винайшовши плуг, створивши колесо і віз, і навчивши дітей своїх орати поле і вирощувати зерно, створили віру, що вони орії світу (аристократи світу). З їхніх широких і щирих долонь хліб пішов у світ — в Індію, Месопотамію, Фінікію, до кочових монгольських і семітських племен. З їхніх уст пішла у світ «аристократична мова культури». (Мага Віра, 9 – 22, 24)

Дорогі наші чоловіки, мужі, нащадки славного тата Оря!

Щиро вітаємо вас із  Днем тата Оря! Зичимо вам міцного косацького здоров’я, добра, достатку та злагоди у ваших родинах, мужності та впевненості у перемозі рідної духовності серед українців!

З повагою  від імені жіночої частини ОСІДУ РУНВіри заст. Голови Священної Ради рунмама Влада Яткевич