Зі Святом Купала!

 

21 червня – день літнього сонцестояння. В цей день висота Сонця над горизонтом у верхній кульмінації найбільша, тому це найдовший в рокові день, а за ним іде найкоротша  ніч. Так сухо, з астрономічної точки зору, можна дати характеристику цій події.

Але не все так просто, за цим стоїть таємнича містерія Природи. Саме в цю ніч вода набуває цілющих властивостей (вона не псуватиметься протягом років, незважаючи на те, що набрана влітку). І купання-очищення в цій воді та в ранковій росі дарує зцілення від багатьох недуг. Саме в цю ніч перестрибнути через багаття означає очистити тіло й помисли душі. Саме в цю ніч «відчиняються ворота» в тонкі світи, і люди знаючі (відаючі) вміють використовувати цей шанс. Саме в цей період сила цілющого зілля найбільша, і треба не пропустити можливість запастися лікарським різнотрав’ям.  

Дорогі побратими і посестри, рунтати і рунмами, славні внуки Дажбожі!

Щиро вітаю Вас із величним Святом КУПАЛА! Нехай ця чарівна ніч силою купальського вогню та цілющої води очистить і оновить Ваші тіла та душі! Нехай Купальська містерія сприяє творенню нових міцних родин! Хай у родинах та громадах панують злагода та добробут, високі помисли та благородні устремління!

Голова ОСІДУ РУНВіри  рунтато Віхор Кошуба