З Новим роком!

 

1 березня розпочався відлік Нового 11019 року Дажбожого. Наш Духовний Учитель Лев Силенко в Мага Вірі пише, що «на землях Оріяни (України-Руси) сама природа починала Новий рік у березні. І наші Предки – діти природи, стрічали оживання природи, Новий рік, Благовіщення в березні».

Звернімо увагу, що Учитель не вказує конкретного числа початку Нового року («перший тиждень березня», «в «березні» був створений світ» тощо).  Однак, коли Учитель в МВ (день 23-52) подає цитату з «Д.В.У.Н.» Огієнка, то бачимо дату: «Новий рік у давнину розпочинався з 1-го березня…». Чому так?

Справа в тому, що всі числа прив’язані до григоріанського календаря, і, відповідно, початок весни ми змушені прив’язати до першого березня, бо так зручніше вести відлік часу. Хоча, на великій території України-Руси весна приходила не одночасно, не в один день, тому й Учитель каже умовно «тиждень».  А природа гарантовано починає весну в день весняного рівнодення, після якого день стає довшим за ніч. І це станеться 20 березня.