28 серпня - Обжинки. Свято врожаю.

Закінчуються жнива – жарка пора для орія-хлібороба. І ми, як і наші предки тисячі років тому, надаємо велике значення цій порі. Бо від того, як і який урожай ми зберемо, залежить наше життя. В традиції нашого народу будь-яке дійство, пов’язане із землею (чи то перша борозна, чи засівання, чи то очікування гарного врожаю, чи зажинки – обжинки), оформлене у святкове обрядодійство. Ось і зараз, перед початком осені, ми готуємося до Свята Врожаю.

Кожний рідновір, який має власний шматок землі, принесе до Святині свої, власноруч вирощені урожайні здобутки (овочі, фрукти, мак, мед, пироги тощо). Заквітчані дівчата ставлять на почесне місце обжинкового Снопа, величного, прикрашеного стрічками.

Рунтато освячує всі кошики, благословляючи  дари Дажбожі, з побажаннями здоров’я, щастя і любові. Освячує також сонячний коровай, яким причаститься кожен учасник свята.

                                Дорогі Рідновіри, побратими та посестри!

 Щиро вітаємо усіх Вас з Обжинками – величним святом Рідної Української Національної Віри!

Дякувати Дажбогу, врожай цього року гарний, отже, буде хліб на столі, буде й до хліба. Міцного здоров’я Вам, вселенської любові, родинного тепла, сімейного затишку, духовного росту та беззастережної Віри в нашу перемогу над темними силами чужовір’я та ворогами!  Нехай завше у Ваших оселях буде на столі запашний хліб та усі дари нашої чарівної Матері-Землі.

                                           Слава Дажбожій Україні!