День Царя-лицаря Святослава

 

Шановні  побратими та посестри !

Сьогодні, 7 липня, вся рунвістська спільнота відзначає День Царя-лицаря Святослава.

Головний Стіл Священної Ради ОСІДУ РУНВіри щиро вітає всіх вас із цим славним святом і бажає бути гідними нашого великого Предка!

 

В Мага Вірі читаємо про князя:

«Він мав природу гіттіта (скита). Він любив Дажбога, і боронив Дажбожу землю від орд Азії, від чужих богів Аллаха, Саваота і їхніх пророків Могамета, Ісуса. Він знав, що мир і воля там, де сила. Він, ведучи війська свої проти в десять разів численніших армій Візантії, рік: “Не зробімо сорому землі Руській, а ляжемо тут кістьми своїми! Я піду перед вами —як поляже моя голова, тоді помишляйте самі про себе!” І воїни, піднявши мечі, відповіли: “Де, княже, твоя голова поляже, там і свої зложимо”.

Святослав — найдостойніший володар роду Людського, Він — совість Землі і Неба. Історик-грек Лео Діякон, студіюючи джерела сили і волі русичів, написав, що в русинів є така віра, що “русин не здається в полон”, він свято вірить, що той, “хто є рабом на цьому світі, буде рабом й на тому”. Була “зла”, як бачимо з цих тверджень, “поганська та ідольська” віра України (Руси). Вона вчила русичів гордости і волі, вчила, щоб вони ні на небі, ні на землі не були рабами.

 

Ні Небухаднезар, ні Давид юдейський, ні Олександр Македонський, ні Наполеон не володіли тими високими лицарськими прик­ме­тами, які були притаманні володареві Свя­тославові Першому. Прикмети благородства, високого душевного піднесення, вірності народові своєму привила Йому свята віра Руси (України).

Греки (ромеї) добре знали, що русичів (українців) можна поневолити тільки тоді, коли на їхній рідній землі від них рідну віру (рідну духовність) забрати або висміяти її і привити їм віру рабську (віру секти юдей­ської) — християнізм грецької інтерпретації.»

 

Меч Святослава, який був грецькою по­пократією тисячу років схований від народу, ми, рунвісти, сьогодні піднімаємо. Він у на­ших руках! Він загартований у боях з кочовою Азією і облудною Візантією. Він — немерк­нучий символ Волі, Слави, Віри і Перемоги! РУНВіра (Рідна Українська Національна Віра) вчить нас, щоб кожна крапля укра­їн­ської крови лилася тільки і тільки за справжнє народне право святої України!»

 

 Слава Дажбогу! Слава Дажбожій Україні!